TYTTÖ  LYÖ TUNTEMATONTA UHRIA KASVOIHIN - outo ilmiö nuorison joukossa.

Pari poika juttelee keskenään poikien juttuja kadun nurkalla. Tyttöjengi, jossa kuusi noin 14 -vuotiasta tyttöä tulee kohti ja yksi tytöistä läimäisee lujaa toista poikaa kasvoille. Poika ei tiedä mitä tehdä, isku sattuu mutta hän ei lyö takaisin.  Miksi tyttö löi ? , sillä eihän poika edes tunne tyttöä. Poika hämmentyy täysin.

Pojat miettivät keskenään mitä tapahtui. Heovat  keskenään sitä mieltä, että se oli vitsi mutta julma sellainen. Tapahtumaa ei voi vain sivuuttaa olankohautuksella, sillä tiedetään, että väkivalta kasvattaa väkivaltaa .

Tapahtuman eriskummallisuutta lisää se, että  kohteena oli vieras poika. Mitä tyttö tästä teostaan sai - tyttöjengin kunniotuksen vai jonkin aseman jengissä. Mistä malli moiseen ?

Ei miehisyyden yleisenä mittana ole koskaan ollut vastakkaiseen sukupuoleen kohdistuva väkivalta. Pojat tosin hakevat asemaa toistensa silmissä monilla muilla tavoilla , etenkin fyysysillä taidoilla on merkitystä.

Miksi tytön pitää näyttää toisille tytöille olevansa kova mimmi juuri näin - väkivallalla vastakkaista sukupuolta kohtaan. Asuuko meissä naisissa joku sisäinen peto ? Mikä saa tytöt toimimaan näin ?

 

Saiko tämä juttuni ketään heräämään? Itse mietin asiaa ja kirjoitan lisää kun saan jotain lisätietoa asiaan , Toivottavasti saan nuorilta valaistusta asiaan ! Koetetaan avata solmuja, jotta tämä ikävä homma loppuisi !

cccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccc

Minkälaisia henkisiä ongelmia voi tulla väkivaltaisuuden takia?
Väkivalta on varmasti traumatisoivaa ja jättää jäljen väkivallan kokijaan. Ihmisen perusturvallisuus voi järkkyä ja suhteiden solmiminen hankaloitua. Väkivallan kohde syyttää monasti itseään mutta kuinka turhaa se onkaan.

ccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccc